Wieringer VIStival 2016

VIStival2016

Kom zaterdag 16 juli a.s. naar Den Oever voor alweer de 7e editie van het Wieringer VIStival! Op deze dag staat zeeverse vis centraal en dan vooral de vis die door de Wieringer vissersvloot gevangen wordt. Ook is er een gezellige Jaarmarkt die bestaat uit ruim 70 marktkramen. Het aanbod is zeer divers: o.a. woondecoraties, kaas, groente en fruit, kleding, kunst en curiosa. Bij meerdere kramen zijn visspecialiteiten te proeven. Tussen de kramen staan gezellige terrasjes opgesteld waar men heerlijk kan genieten van een gebakken visje of een kopje koffie.

Kinderen kunnen tijdens het VIStival levende vissen zien rondzwemmen in een groot zeeaquarium dat in de visafslag staat. Het aquarium is gevuld met vis die de Wieringer vissers hebben gevangen, waaronder krabben, paling, zeesterren & garnalen. Durf jij een paling vast te houden?

Zeeaquarium

Terwijl u lekker geniet van een drankje op het terras en mee zingt met de zeemansliederen, kunnen de kinderen zich lekker uitleven op het springkussen! Daarnaast hebben we ook gedacht aan de kinderen die geen vis lusten, voor hen zijn er andere, zoete lekkernijen om van te genieten!

Altijd al aan boord van een visserskotter willen kijken, of een rondvaart willen maken? Tijdens het VIStival zul je je ogen uitkijken want dan zal er van alles worden verteld over het reilen en zeilen aan boord. Voor meer informatie, kijk op: http://www.wieringer-vistival.nl/

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: