Visserijdagen Stavoren 2016

Iedere twee jaar organiseert de Stichting Visserijdagen Stavoren een feestelijk evenement welke geheel in het teken staat van de visserij van vroeger en nu. Tijdens dit tweedaagse evenement worden alle zeilen bijgezet om u als bezoeker zoveel mogelijk te laten zien, horen en beleven. Met een veelzijdig programma voor jong en oud hoeft u zich zeker niet te vervelen. Dit jaar vinden de Visserijdagen Stavoren plaats op 15 en 16 juli.

Gedurende de Visserijdagen Stavoren liggen er diverse vissersschepen, jollen, botters, schouwen en sleepboten in de haven die zeker een bezichtiging waard zijn. Tijdens de traditionele vlootschouw kunt u zelf meevaren met deze schepen. Beide dagen zijn er ook diverse demonstraties zoals: paling roken, netten boeten, hoekwant overhalen, en fuikreparaties. Op de haven zijn vistuigen “uitgezet”. Er wordt een film over de visserij vertoond  in de filmzaal. Verder is er natuurlijk gratis gebakken vis en wordt er regelmatig gerookte vis afgeslagen.  TIP: Neem zwemkleding mee i.v.m. wateractiviteiten!

Netten boeten

Voor meer informatie en het volledige programma van de Visserijdagen Stavoren 2016, kijk op: http://www.visserijdagenstavoren.nl/

 

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: