Visserijdagen Harlingen 2016

Jaarlijks komen er tienduizenden mensen op de Visserijdagen in Harlingen af. Met name op de zaterdag is de traditionele open dag in en rond de visveiling Urk locatie Harlingen altijd een grote publiekstrekker. Maar ook de vlieg- en reddingsdemonstraties van de diverse Defensie-onderdelen en de hulpdiensten is populair. Dat de Visserijdagen Harlingen een prachtig evenement is, bewijst de titel ‘Beste Regioevenement van Nederland’, die aan de Stichting Visserijdagen Harlingen in 2010 is toegekend.

Visserijdagen Harlingen Vlootschouw

Meevaren met de vissersschepen tijdens de Vlootschouw

Net zoals de vorige editie kunt u ook in 2016 weer kennis maken met de garnalenvissers en smullen van de heerlijke garnalen en kunt u meevaren met 1 van de vissersschepen tijdens de Vlootschouw die op zaterdag aan het eind van de middag plaatsvindt. Daarnaast vindt er in het historische centrum van de stad een manifestatie Oude Visserij plaats, waar de bezoeker terug in de tijd stapt en kan zien en ervaren op welke wijze er vroeger gevist werd. Ook de boeken- en nautische markt is zeker de moeite van het bezoeken waard. Verder kunnen bezoekers in spannende attracties op de kermis, sneupen op de braderie en genieten van het grootse vuurwerk van Friesland.

Kom van 24 t/m 27 augustus a.s. naar Harlingen en beleef de Visserijdagen. Ook dit jaar belooft zeker een succes te worden! Meer informatie vindt u op www.visserijdagenharlingen.nl.

Perspectief voor een duurzame visserij

Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma 'Perspectief voor een duurzame visserij' en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân.

Blijf op de hoogte van onze deelnemers en activiteiten: